Tähtiliike osoittaa Suomelle suunnan

Minusta on tullut tänään 21.1. 2019 tähtiliikkeen kansanedustajaehdokas.

Tähtiliikkeen perustaja Paavo Väyrynen kiteyttää Tähtiliikkeen ohjelman näin:

”Tähtiliikkeen ehdokkaaksi asettuvien on sitouduttava puolustamaan Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, tukemaan hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, ponnistelemaan köyhyyden poistamiseksi sekä vahvistamaan maaseudun ja maakuntien elinvoimaa. Muissa asioissa ehdokkailla voi olla erilaisia mielipiteitä.

Siis neljä periaatetta. Muuten voi olla mitä mieltä tahansa. Ja minähän olen. Minun mielipiteistäni ei kannata syyllistä ketään muuta, ei myöskään Paavoa. Minulla on Paavon ylläoleva lupa mielipiteisiini. Kuten kaikille muillakin. Tähtiliikettä yhdistää vain nuo neljä periaatetta. Joskus ensimmäinen periaate on jaettu kahtia eli itsenäisyys ja puolueettomuus erillisiksi, jolloin periaatteita on viisi Ne ovat selkeää tahtopolitiikkaa eikä vain tyhjiä mielikuvia kuten Liike Nyt -ryhmittymällä.

Hyväksyn nuo neljä periaatetta. Ilomielin. Tärkein niistä on mielestäni ensimmäinen.

Itsenäisyys merkitsee yhteistyötä, ei eristäytymistä eikä alistumista muiden vallan alle. Itsenäisyys on kansojen tasa-arvoa.

Tähtiliike on selkeä vaihtoehto vaihtoehdottomalta vaikuttavassa mielipideilmastossamme. Minun ajatteluni on yksi vaihtoehto tähtiliikkeen sisällä.

Paavo on ennustanut että kevään eduskuntavaaleissa tähtiliike saa kansanedustajan jokaisesta vaalipiiristä ja on neljän vuoden kuluttua Suomen suurin puolue. Tuntuuko utopistiselta?

Mutta. Harva Kokoomuksen, Kepun tai Sdp:n kannattaja tajuaa mitä heidän äänellään ollaan tekemässä. Valistusta tarvitaan.

Suomen valtapuolueet (Kokoomus, SDP ja Keskusta) ovat yhtä samaa mössöä, joka elää todellisuudelle vieraassa fantasiamaailmassa. Mössöpuolueet eivät myönnä että ovat mukana lopettamassa Suomen itsenäisyyttä, mutta sitä he ovat koko ajan tekemässä. Prosessi etenee pikkuhiljaa hivuttaen, kunnes tulee seinä vastaan ja ei voi enää peräytyä. Saksan demareiden pomo on sanonut, että seinä on vastassa 2025, jolloin euroalueesta on tarkoitus tehdä suvereeni valtio. Ranskan presidentti ei ole tarkkaa vuotta ilmoittanut, mutta tavoitteen selkeästi. Suomen mössöpuolueet ovat hiljaa ja mukautuvat. Fantasiamaailmassa eläminen on vaarallista – sen tiedämme historiasta.

Kun kaksi omissa fantasiamaailmoissaan elänyttä maailmanvalloitusta haaveilevaa kahjoa, Stalin ja Hitler, tekivät hyökkäämättömyyssopimuksen (Ribbentorp – sopimus 23.8.1939) syntyi Talvisota (30.11.1939 -13.3.1940), jossa suomalaiset puolustivat urheasti itsenäisyyttään tsaarin armeijan kenraaliluutnantti Mannerheimin johdolla. Mannerheim julisti heti sodan alkaessa päiväkäskyssään 1.12.1939: ”Tämä sota ei ole mitään muuta kuin Vapaussotamme jatkoa ja loppunäytös”. Vuoden 1918 sodassa Mannerheim taisteli tsaarin vallan puolesta kommunismia eli bolshevikkista roskajoukkoa vastaan. Talvisodassa kommunistista fantasia yrittivät levittää Stalin ja Otto-Wille Kuusinen eli sama taistelupari (Mannerheim-Kuusinen) oli jälleen vastakkain kuin reilut 20 vuotta aiemmin. Kumpikin oman fantasiansa puolesta. Jatkosota syttyi 25.6.1941 kun Suomi antautui Hitlerin käsikassaraksi. Kahden kahjon maailmanvalloitusfantasiat olivat vaarallisia – myös myötäjuoksijoille. Siitä kertovat hautausmaidemme sankarivainajahautojen rivistöt.

Myös muut fantasiat ovat vaarallisia, varsinkin ekokriisin oloissa. Yhtä mössöä olevien Suomen valtapuolueiden fantasiat ikuisesta taloudellisesta kasvusta, aseellisen voiman autuudesta sekä EU:n pyrkimys kansallisvaltioden tuhoamisen siunauksellisuudesta ovat vaarallisia – meille itsellemme ja muille.

Pyrin purkamaan fantasioita ja katsomaan elämäämme realistisesti. Ajattelen suuria asioita. Olen surullinen kun eduskuntavaaleissa on tähän mennessä puhuttu vain melko tyhjänpäiväisiä pieniä asioita yrittäen luoda jotain eroa yhteisen mössön puolueiden (Kokoomus, SDP ja Keskustapuolue) välille. Jos näin tehdään, niin ihmisiltä pimitetään tärkeät asiat. Minun mielestäni.

Paavo on ajatellut suuria asioita ja kirjoitti jo aikoja sitten kirjassaan Yhteinen tehtävämme (Otava 1977 s. 162): ”Ihmiskunnan on perustavanlaatuisesti muututtava – tai se tuhoutuu”.

Sitä pohdin. Miten muututtuva ? Ja miten muutos tapahtuu ?

Lähtökohtana pitää olla se, mitä tapahtuu todella. On myös luotava välineet, joilla voi puuttua suuriin asioihin. Siksi olen tehnyt kansalaisaloitteen: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3721 Sen tarkoituksena on saattaaa suuret investoinnit ympäristöarvointiin. Jokaista suurta hanketta on katseltava myös ympäristön kannalta – ei vain taloudellisin laskelmin.

Ajatuksiini voi tutustua sivustollani www.rauhanmaa.net. Myöhemmin rakennan tuolle sivustolle yksityiskohtaisen vaaliohjelman. Se on minun omani, josta ei vastaa kukaan muu ja jota en ole kenelläkään hyväksyttänyt.

Suomi on nyt kuin juna, joka on mennyt väärälle raiteelle. Haluan junan oikealle raiteelle, meille kaikille parempaa elämää tuottavalle raiteelle.

Annamme nyt vain mammonan hallita. Siitä ei hyvää seuraa.

Kun kansanedustajaehdokkuuteni varmistui, lähetin tyttärilleni viestin: ”Onnitteluja vastaanotetaan. Minusta tulee kansanedustajaehdokas. Tulee julkiseksi maanantaina. Demokratia kiittää ”.

Ajattelen monista asioista eri tavalla kuin yleensä. Ehkä olen pöhkö. Ehkä. Toisinajattelu on kuitenkin toivottavasti sallittua. Ainakin olen vilpitön. Toivottavasti demokratia kiittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.