Mistä minä tiedän mikä on totta ja mitä pitää tehdä ?

 

Tavallinen maallikko on ihmeissään monista asioista, yksi niistä suurimmista on ilmastonmuutos, joka täyttää koko median. Ei voi kuin luottaa tieteeseen. Tiedeyhteisön kanta lienee melko yksimielinen, mutta sen huomioon ottaminen tuottaa poliitikoille tuskaa: https://bios.fi/suomen-ilmastopolitiikka-edelleen-kriisissa-sipilan-hallitus-jatti-karun-ilmastopoliittisen-perinnon/ .

Miten Sanna Marinin hallitus toteuttaa kauniit sanansa? Juha Sipilän hallitus tuhosi ilmastoa, vaikka puhuttiin tuolloinkin ilmastosta isoon ääneen. Sipilän johdolla tilanteemme vain paheni. Pystyykö Sanna Marin kääntää suuntaa ? En usko että suunta kääntyy vain teknologisilla muutoksilla vaan edellyttää myös toimia jotka satuttavat.

Eikä maailman mahtijoidenkaan toimet yksin riitä vaan vaaditaan myös arvojemme ja elämäntapojemme muutosta. Toimintamme suunta ja arvomme on arvioitava uudelleen. Parhaillaan Akseli Gallen-Kallelan museossa Tarvaspäässä (http://www.gallen-kallela.fi/ ) esillä oleva näyttely Tie arvoelämään- Aleksanteri Ahola-Valo ehdottaa tällaista arvojemme uudelleenarviointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.